Wednesday, 19 March 2014

TERBARU : KOMBO MARCH 2014

Tajuk : Hopeless Romantik
Penulis : Shamien A. Basit 
ISBN No : 978 967 12267-8-0
Muka Surat : 628
Harga Sebelum Diskaun : RM25.00(Semenanjung) / RM28.00(Sabah/Sarawak)




Sinopsis :

Banyak baca novel, Khairina aka KIAH mengimpikan calon suami ala-ala hero novel. Kacak, maskulin, romantis dan beriman. Tapi, wujudkah lelaki sebegitu di alam realiti?

“Nonsense! Kalau I nak romantik-romantik, baik I jadi Romeo. Bukan doktor kanak-kanak!”- Mohammad Khayrel Bin Mohammad Reza aka KAY

Okey! Kali pertama tengok KAY, dia dah jatuh suka. Tak tahu celah mana yang dia nampak si KAY tu macam hero novel impiannya. Cuma masalahnya, lelaki tu tunang orang.

Tapi, siapa sangka tiba-tiba saja dia diberi peluang menggantikan tempat si tunang KAY yang belum bersedia untuk berkahwin. Boleh ke dia main ganti tempat macam tu?

“I’m a baggage, awak tak nak kahwin dengan saya, Khairina. Nanti awak yang menyesal. Saya tahu awak nak lelaki macam mana.” - KAY

Tapi, hatinya nekad. KAY, ini KIAH. Hopeless romantik punya Kiah. One day, you will be glued to me macam gam Cap Gajah.

“Saya perlukan masa, Khairina! For God’s sake, jangan goda saya!”- KAY
“Bantal lebih letak tengah please, untuk keselamatan abang. Saya dah rasa lain macam ni...” perli Kiah.

Kay mendecitkan lidahnya. Dia masih buat tak tahu dengan permintaan Kiah. Kenapa perlu dia takutkan Kiah? Dia yang lelaki, bukannya Kiah yang lelaki. Lelaki, takkan nak takut dengan isteri sendiri, bukan?

Mampukah KIAH menjadi api mencairkan ais di hati si suami atau adakah api cintanya terpadam disirami ais?





Tajuk : Cuma Dia Kekasiku
Penulis : Syeena Hamdan
ISBN No : 978-967-12267-7-03
Muka Surat : 628
Harga Sebelum Diskaun : RM25.00(Semenanjung) / RM28.00(Sabah/Sarawak)




Sinopsis :

Akid Rizq Tan Sri Razlan, seorang player aka playboy yang kacak bergaya tiba-tiba ‘hilang taring’. Dia tiba-tiba ‘berubah selera’ hanya kerana seorang gadis bernama Amanda. Tapi, benarkah seorang player yang punya segalanya seperti Akid boleh berubah?

Zulfa Amanda Dato’ Zayd yang sangat low profile, yang tidak mahu dikenali kerana kekayaannya, yang suka main sembunyi-sembuyi apabila Akid mengejarnya.

“Nak pergi mana? Kenapa lari?” - Akid.
“Mana ada saya lari? Kan saya berjalan ni.” - Amanda.

Amanda cuba menafikan rasa yang menjengah ke hatinya kerana tidak mahu terluka buat kali kedua. Namun, bicara manis bergula seorang Akid buat dia kalah.
“Come. Sit here. Close to me.”- Akid
“Insya-Allah, selagi DIA tidak mengubahnya, hati I tetap pada you.” Akid kenyit mata.

Di saat dua hati mula berjanji, keluarga pula mengatur janji. Masing-masing sudah ditetapkan pilihan dan mereka harus akur dalam keterpaksaan.
Lantas…kisah manis cinta mereka haruskah berkubur begitu saja? Jodoh itu rahsia DIA, siapalah kita untuk menolaknya.


# Order akan dibuka secara rasmi di web bermula 24 Mac 2014
* Diskaun RM2 untuk Pembelian Online
* Pos adalah Percuma(Dalam Malaysia)
* Penghantaran akan dibuat bermula 30 mac 2014

No comments:

Post a Comment

There was an error in this gadget